Verbouwen van een surfclub in Bredene

Twins surfclub is, in zijn 25 jaar bestaan, uitgegroeid tot een gevestigde waarde onder de surfclubs langs de Belgische kust. De club is steeds een voortrekker en referentie geweest op vlak van architectuur en werking.
Om mee te gaan met zijn tijd, goede kwaliteit en meerwaarde te bieden zowel aan zijn gebruikers als de omgeving, is een uitbreiding van het bestaande volume noodzakelijk.
Het huidige volume is te klein om voldoende beschutting te geven voor of na het sporten en rendeert niet voldoende tijdens de wintermaanden.
Een uitbreiding van het beschermd volume met een polyvalente zaal is hoogdringend aan de orde. De surfclub kan zo niet alleen in de zomer maar ook in de winter rendabel zijn en de service heel het jaar door verzekeren door het aantrekken van vaste werknemers op jaarbasis in plaats van ‘saisonniers’.

Het nieuwe volume nestelt zich achter het bestaande volume en graaft zich in in de bestaande duinpan aan de Noordoost-zijde. De nieuwe nok die wordt gecreëerd loopt evenwijdig aan de bestaande nok bevind zich iets lager. Ook het vloerniveau wordt lager ingepland. Hierdoor krijgt de nieuwe polyvalente zaal samen met de nieuwe trap een verbindende functie tussen de lager gelegen bar en de nu wat afgesneden hoger gelegen ledenlounge.
Vanuit de nieuwe ruimte worden extra (ver)zichten gecreëerd op de vroeger “verstoten” duinpan en de Noord/oost kustlijn richting de haven van Zeebrugge.
Het huidig materiaal gebruik wordt doorgetrokken. Houten gevels en schrijnwerk, een dak uit polyester golfplaten en inox-accenten. Het gebouw blijft hierdoor bestand tegen het onverbiddelijke maritiem klimaat.

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©voltarchitecten

©patrickkindt

©patrickkindt

©patrickkindt

©jeroengielen